Boswellia serrata

Boswellia serrata

Boswellia serrata (Indian frankincense )

Boswellia serrata er et tre som vokser både i Asia og Afrika og har blitt brukt i India i tusenvis av år for å vedlikeholde sunne ledd. Væske trekkes ut fra treet på en skånsom måte, slik at det ikke skader veksten av treet. Den tørkes til en gummiaktig bit som Boswellia serrata-ekstraktet kommer fra.

I hundrevis av år har man brukt Boswellia serrata for å ta vare på leddene, siden det har en behagelig virkning på ledd.Moderne forskning anerkjenner ekstraktets effekt på ledd. Flere studier viser at Boswellia serrata kan hjelpe til å unngå ømme ledd og holde leddene komfortable.

Forskning på Boswellia serrata
Sengupta et al. viste i 2008 at Boswellia serrata-ekstraktet har effekt på ledd ved doser på kun 100 mg. 75 personer var med på en dobbelblindet placebo-kontrollert studie som gikk over 90 dager. 25 personer fikk 100 mg Boswellia serrata om dagen, og 25 personer fikk 250 mg daglig. Siste gruppen fikk placebo. Etter 90 dager hadde begge Boswellia serrata-gruppene betydelig forbedring på leddfunksjonen.

Et Cochran review (2014) undersøkte 33 planter som tradisjonelt har blitt brukt mot ubehag i ledd, og konkluderte med at Boswellia serrata hadde best effekt. Cochran reviews er en systematisk gjennomgang av forskning innen human helse og er internasjonalt anerkjent som den høyeste standard innen forskning på helseomsorg 

Studier viser til at Boswellia serrata er trygt å spise, med et daglig inntak på opptil 2500 mg / kg kroppsvekt. Imidlertid anbefales ikke Boswellia serrata for gravide eller de som prøver å bli gravide. 

Boswellia serrata i VitaePro

Den første generasjonen av VitaePro kom i 2002 og ble raskt til et av Nordens mest brukte kosttilskudd for muskler og ledd. I årene etter det har VitaePro blitt videreutviklet, og flere ingredienser har blitt lagt til. Dette har gjort VitaePro til et stadig mer allsidig kosttilskudd som er godt for enda flere funksjoner i kroppen. Nå har VitaePro blitt fornyet og ble enda bedre for ledd!

Formuleringen er forsterket med planteekstraktet Boswellia serrata som gir behagelige og komfortable ledd. 

VitaePro inneholder 100 mg Boswellia serrata.