Varmende brokkolisuppe

Varmende brokkolisuppe

Ved å kombinere brokkoli og bønner, får du en god og sunn suppe. Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene du kan spise, og den er proppet med nyttige stoffer som A-, B-, C- og E-vitamin samt jern. Dessuten er brokkoli både kalorifattig og rik på fiber, noe som gir en god metthetsfølelse.

Brokkoli- og bønnesuppe med parmesan og pinjekjerner (til 4 personer)

Ingredienser:
2 brokkolibuketter
2 ss olivenolje
1 gul løk
2 hvitløksfedd
400 g kokte hvite bønner (ikke i tomatsaus)
1 liter grønnsaksbuljong
salt og nymalt sort pepper
2 ss ristede pinjekjerner
parmesan

Slik gjør du: Del opp brokkolien i mindre biter og kok dem i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Sil av i et dørslag og sett til side. Skrell og hakk løk og hvitløk og fres den i noen minutter i litt olje. Hell grønnsaksbuljongen over løkblandingen og kok opp. Ha i bønnene og kok ytterligere i 5 minutter. Ha deretter i brokkolien og miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og nymalt sort pepper. Serveres med ristede pinjekjerner og fersk, revet parmesan.

Inspirasjon

På tide å booste immunforsvaret