Nydelig eplepai

Nydelig eplepai

For deg som har mange epler igjen fra sommer og høst, byr vi her på en oppskrift på en nydelig eplepai. Bak paien med glutenfritt mel, så kan også glutenallergikere nyte den.  

 
 

Bunnen:

100 g smør
1 dl sukker
1 egg
2 1/2 dl hvetemel (eller lys glutenfri melblanding)
1 ts bakepulver

Topping:

2-3 epler
200 g rømme
1 egg
1/2 dl sukker
1 ss sitronsaft
Smør for å smøre formen og ha i klatter på paien

Slik gjør du:
Visp romtemperert smør og sukker hvitt. Bland inn bakepulveret i melblandingen. Rør inn egget og melblandingen i smør- og sukkerblandingen. Trykk deigen ut i bunnen og på kantene av den smurte formen. Bland egg, rømme, sukker og sitronsaft og hell det over paibunnen. Del eplene i tynne skiver og fordel dem på paien. Strø gjerne sitrontimian over og legg noen klatter smør på overflaten. Stekes nederst i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl og server.

Inspirasjon

Eplepai