Ostekake med pasjonsfrukt

Ostekake med pasjonsfrukt

Hvorfor ikke bake en ostekake med pasjonsfrukt som avslutting på middagen? Denne varianten er herlig syrlig med både sitron og lemon curd.

Fyll
200 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1,5 dl kesam
1 ts vaniljesukker
6 pasjonsfrukter
3 ss lemon curd
 1 dl sukker
4 gelatinplater
½ sitron, saften

Gelé
1 gelatinplate
1 ss sukker
4 ss vann
4 pasjonsfrukter

Tilberedning
 
1. Bland sammen kjeks og smør. Trykk det ut i en form med avtagbar kant. Sett i kjøleskapet i 1 time.
2. Fyllet: Rør sammen philadelphiaost, crème fraiche, kesam, vaniljesukker, pasjonsfrukt, lemon curd og sukker.
3. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter.
4. Varm opp sitronsaften og dra kasserollen til siden. Vri ut vannet av gelatinplatene, ha dem i sitronsaften, og la dem smelte under omrøring. Ha det deretter i osteblandingen mens du rører fort. Hell røren i formen og sett den kaldt i en time.
5. Gelé: Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp sukker og vann i en kasserolle. Vri opp gelatinplaten og la den smelte i sukkerløsningen. Skrap ut pasjonsfruktene og tilsett disse. Rør om og hell sausen på kaken. Sett kaken kaldt, så det stivner litt. Det tar ca. 15-30 minutter.

Ønsker du å lage egen lemon curd? Her kommer en oppskrift.

Lemon curd
• 1 eggeplomme
• 1 dl sitronsaft, presset
• 1 dl sukker
• 2 egg
• 60 g smør, usaltet
• 15 digestivekjeks
• 75 g smør

• Lemon curd: Rør sammen de to hele eggene og eggeplommen i en bolle. 
• Kok opp sitronsaft og sukker i en kasserolle og rør dette inn i eggeblandingen.
• Hell røren tilbake i kasserollen og varm på middels varme under konstant omrøring til curden tykner.
• Hell den i en ren bolle, tilsett smøret i biter og rør til en jevn krem.
• Dekk med plastfolie og la den kjølne i kjøleskapet i 4 timer. 

Inspirasjon

Ostekake med pasjonsfrukt