Varmende gresskarsuppe

Varmende gresskarsuppe

Hva passer vel bedre enn en varmende suppe når det er kaldt og ufyselig ute? I disse Halloween-tider kan det passe bra å lage en lekker gresskarsuppe og piffe den opp med en skvett hvitvin. 

Gresskarsuppe for kalde dager

4 porsjoner 
 

Ingredienser

400 gram gresskar, uten kjerner og i terninger
1 stk sjalottløk
1 hvitløksfedd
2 dl kyllingbuljong
2 ss hvitvin (kan utelates)
3 dl kremfløte
Salt og pepper
Noen kvister fersk timian
Evt. litt ferskrevet muskat

Tilberedning

Skjær gresskaret i små terninger og hakk opp sjalottløk og hvitløk. Kok gresskar og løk i buljongen til de blir myke Tilsett hvitvin, kremfløte, krydder og la alt koke opp. Rør i suppen og sil den for å fjerne alle tråder fra gresskaret. Server den gjerne med en klatt crème fraiche, noen brødkrutonger og ristede gresskarkjerner.

Inspirasjon

Varmende gresskarsuppe