VL_ALL_1200x600_Varmende_brokkolisuppe_Vitaelab.jpg

Brokkolisuppe de luxe

Ved å kombinere brokkoli og bønner, får du en god og sunn suppe. Dessuten er brokkoli både kalorifattig og rik på fiber, noe som gir en god metthetsfølelse.

Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene du kan spise, og den er proppet med nyttige stoffer som A-, B-, C- og E-vitamin samt jern.

Ingredienser til brokkolisuppe (til 4 personer)
- 2 brokkolibuketter
- 2 ss olivenolje
- 1 gul løk
- 2 hvitløksfedd
- 400 g kokte hvite bønner (ikke i tomatsaus)
- 1 liter grønnsaksbuljong
- salt og nymalt sort pepper
- 2 ss ristede pinjekjerner
- parmesan

Slik gjør du:

Del opp brokkolien i mindre biter og kok dem i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Sil av i et dørslag og sett til side. Skrell og hakk løk og hvitløk og fres den i noen minutter i litt olje. Hell grønnsaksbuljongen over løkblandingen og kok opp. Ha i bønnene og kok ytterligere i 5 minutter. Ha deretter i brokkolien og miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og nymalt sort pepper. Serveres med ristede pinjekjerner og fersk, revet parmesan.