VL_ALL_1200x600_Laksesalat_med ruccola_Vitaelab.jpg

Laksesalat

Denne sunne og smaksrike salaten er perfekt som lunsj eller som en næringsrik, men ikke altfor mettende kveldsmat. Laks inneholder omega 3, og brokkoli er bra for ledd. Denne salaten har mange velgjørende ingredienser!

Salat med røkt laks og avokadodressing (til 4 personer)

Salat: Dressing:
- ca. 1 liter blandet salat (ruccola, babyspinat, rød mangold, osv.)
- 400 gram varmrøkt laks
- 1 brokkoli
- 1 liten squash
- kjerner fra et halvt granateple
- 1/2 dl pinjekjerner
- olivenolje til å steke i
- 1/2 avokado
- 1/2 dl kulturmelk
- 2 ss majones
- saft fra en halv lime
- 1/2 vårløk
- et knippe koriander
- salt og sort pepper

Slik gjør du:

Del brokkolien i buketter og squashen i skiver. Dampkok eller stek dem i litt olivenolje. Smak til med salt og la dem avkjøles. Rist pinjekjernene i en tørr panne.

Bland dressingen: Ta fruktkjøttet ut av avokadoen med en skje og legg det i en skål. Press over limesaft. Bland inn kulturmelk og rør det hele jevnt med en stavmikser. Bland inn majones, hakket vårløk og koriander. Smak til med salt og sort pepper.

Fordel salatblandingen på fire tallerkener. Fordel brokkolibukettene og skivet squash på salaten og dander den varmrøkte laksen over. Dekorer med granateplekjerner og ristede pinjekjerner.