VL_ALL_1200x600_Laksetaco_med_avokadosalsa_VitaeLab.jpg

Laksetaco med avokadosalsa

Kickstart det nye året med en lekker og sunn laksetaco. Med sterke kryddersmaker kan denne oppskriften gi varme i kulden.

For magne har taco er blitt en fredagstradisjon, men har du prøvd en varriant med fisk isteden for kjøtt? Neste gang du lager taco kan du prøve med laks, det blir fort en ny favoritt.

Ingredienser til laksetacoen (4 personer): Ingredienser til avokadosalsa:
- 600 g laksfilét med skinn
- 1 ss olivenolje
- 1 ss limejuice
- 1 ts chiliflakes
- 1 ts malt karve
- 0,5 ts røkt paprikapulver
- 0,5 ts malt koriander
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts nymalt sort pepper
- 2 modne avokado
- 1 dl mais
- 1 liten rødløk
- 0,5 bunt fersk koriander
- 1 fersk rød eller grønn chili
- 1 hvitløksfedd
- 2 ss limejuice
- 1 ss olivenolje
- salt og nymalt sort pepper

Til serveringen:

  • 0,5-1 liter finstrimlet rødkål
  • 200 g fetaost
  • 1 pakke maistortillas (gjerne små)

Bland sammen alle ingrediensene til krydderblandingen til laksen. Skjær laksen i mindre biter eller bak den hel i ovnen. Legg laksen med skinnsiden ned på en stekeplate med bakepapir og strø krydderblandingen over. Stekes på 180 grader til laksen er passe stekt (ca. 20–30 minutter for hel filét eller 10–15 minutter for mindre biter).

Skjær avokadoen i terninger, skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Finhakk koriander og chili. Bland dette med mais, limejuice og olivenolje. Smak til med krydder. Varm brødet og legg på laks, salsa, smuldret fetaost og rødkål.

TIPS: Serveres gjerne med chilisaus, limebåter og eventuelt litt crème fraiche.