VL_ALL_1200x600_Ostekake_med_pasjonsfrukt_gelatin_Vitaelab.jpg

Ostekake med pasjonsfrukt

Hvorfor ikke bake en ostekake med pasjonsfrukt som avslutting på middagen? Denne varianten er herlig syrlig med både sitron og lemon curd.

Ingrediensene du trenger til ostekaken

Fyll: Gelé:
- 200 g philadelphiaost
- 2 dl crème fraiche
- 1,5 dl kesam
- 1 ts vaniljesukker
- 6 pasjonsfrukter
- 3 ss lemon curd
- 1 dl sukker
- 4 gelatinplater
- ½ sitron, saften
- 1 gelatinplate
- 1 ss sukker
- 4 ss vann
- 4 pasjonsfrukter

Tilberedning av ostekaken

  1. Bland sammen kjeks og smør. Trykk det ut i en form med avtagbar kant. Sett i kjøleskapet i 1 time.

  2. Fyllet: Rør sammen philadelphiaost, crème fraiche, kesam, vaniljesukker, pasjonsfrukt, lemon curd og sukker.

  3. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter.

  4. Varm opp sitronsaften og dra kasserollen til siden. Vri ut vannet av gelatinplatene, ha dem i sitronsaften, og la dem smelte under omrøring. Ha det deretter i osteblandingen mens du rører fort. Hell røren i formen og sett den kaldt i en time.

  5. Gelé: Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp sukker og vann i en kasserolle. Vri opp gelatinplaten og la den smelte i sukkerløsningen. Skrap ut pasjonsfruktene og tilsett disse. Rør om og hell sausen på kaken. Sett kaken kaldt, så det stivner litt. Det tar ca. 15-30 minutter.

Ingrediensene du trenger til lemon curd

Lemon curd:
- 1 eggeplomme
- 1 dl sitronsaft, presset
- 1 dl sukker
- 2 egg
- 60 g smør, usaltet
- 15 digestivekjeks
- 75 g smør

Tilberedning av lemon curd

  1. Lemon curd: Rør sammen de to hele eggene og eggeplommen i en bolle.

  2. Kok opp sitronsaft og sukker i en kasserolle og rør dette inn i eggeblandingen.

  3. Hell røren tilbake i kasserollen og varm på middels varme under konstant omrøring til curden tykner.

  4. Hell den i en ren bolle, tilsett smøret i biter og rør til en jevn krem.

  5. Dekk med plastfolie og la den kjølne i kjøleskapet i 4 timer.