VL_ALL_1200x600_Taco_med_eksotiske_smaker_VitaeLab.jpg

Taco med eksotiske smaker

Et litt annerledes, men lekkert fyll til tortillabrød får man med svinefilet og svarte bønner. Den kryddersterke røren avrundes med kokosmelk og friskes opp med ananasjuice.

Tid for taco!

Ingredienser til laksetaco (4 personer):
- 450 g svinefilet
- 1 gul løk eller vårløk
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss olje
- ½ ts malt karve
- ½ ts chilipulver (eller etter smak)
- ½ ts røkt paprikapulver
- ½ ts tørket oregano
- 2 dl kokosmelk
- ½ dl ananasjuice
- saften fra en lime
- salt
- 170 g kokte svarte bønner
- 1–2 modne avokado
- crème fraiche
- fersk koriander
- limebåter
- tortillabrød

Slik gjør du

Skjær opp svinefileten i strimler. Skrell og finhakk løken (hvis du bruker vårløk, hakker du også stilkene og legger disse på matretten på slutten) og hvitløksfeddene. Varm opp olje i en panne og brunstek strimlene med svinefilet. Tilsett løk, hvitløk, karve, chili, røkt paprikapulver og oregano. La løken mykne litt. Tilsett svarte bønner, kokosmelk og ananasjuice i pannen. La det småputre i ca. 15 minutter til væsken nesten har kokt inn. Smak til med limejuice og salt.

Del avokadoene og skrap ut fruktkjøttet. Server de oppvarmede tortillabrødene med røren med svinefilet og bønner sammen med avokado, crème fraiche, fersk koriander og limebåter.