VL_ALL_1200x600_Tomato_fetaost_salat_Vitaelab.jpg

Tomat- og fetaostsalat

Tomat- og fetaost-salat er smakfullt og perfekt som en lett lunsj eller tilbehør til grillmaten.

Du kan selvfølgelig bytte ut osten hvis du ønsker. Kanskje mozzarella, halloumi eller parmesan faller mer i smak?

Ingredienser til tomat- og fetaost salat (4 personer):
- 500 g ulike typer tomater
- 2 ts salt
- 1 fedd hvitløk
- sort pepper
- 1 ss olivenolje
- 1 ss rødvinseddik
- 250 g fetaost (eller annen valgfri ost)
- fersk basilikum

Slik gjør du:

Vask og del tomatene i biter i ulik størrelse. Legg dem i en sil og strø over salt. La dem trekke i ca. 1/2 time (tomatene får en mer intens smak og overflødig væske renner av). Skrell og hakk hvitløksfeddet, og del opp osten i biter. Hakk opp en god slump fersk basilikum. Hell olivenolje og rødvinseddik i bunnen av en salatskål, ha i tomatene og bland godt. Tilsett hvitløk, ost og basilikum. Serveres umiddelbart.