VL_ALL_1200x600_Varmende_gresskarsuppe_Vitaelab.jpg

Varmende gresskarsuppe

Hva passer vel bedre enn en varmende suppe når det er kaldt og ufyselig ute? Her finner du en oppskrift på en god gresskarsuppe for kjølige dager.

I disse Halloween-tider kan det passe bra å lage en lekker gresskarsuppe og piffe den opp med en skvett hvitvin.

Ingredienser til gresskarsuppe (4 porsjoner):
- 400 gram gresskar, uten kjerner og i terninger
- 1 stk sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 2 dl kyllingbuljong
- 2 ss hvitvin (kan utelates)
- 3 dl kremfløte
- Salt og pepper
- Noen kvister fersk timian
- Evt. litt ferskrevet muskat

VL_ALL_1200x600_Varmende_gresskarsuppe_slik_gjør_du_Vitaelab.jpgTilberedning:

Skjær gresskaret i små terninger og hakk opp sjalottløk og hvitløk. Kok gresskar og løk i buljongen til de blir myke Tilsett hvitvin, kremfløte, krydder og la alt koke opp. Rør i suppen og sil den for å fjerne alle tråder fra gresskaret. Server den gjerne med en klatt crème fraiche, noen brødkrutonger og ristede gresskarkjerner.