Cal-Mag_Anatomy_Hip-bone_1200x600_running_woman.jpg

Ta vare på skjelettet!

Enkelte tror kanskje at skjelettet er et dødt vev, men i virkeligheten består skjelettet av levende vev som bygges opp og brytes ned gjennom hele livet.

Med alderen går oppbyggingen saktere

Når man vokser, er oppbyggingen større enn nedbrytningen. Med alderen går oppbyggingen saktere, og benmassen tappes gradvis. Derfor trenger kroppen et kontinuerlig påfyll av ”byggematerialer” gjennom hele livet. Kalsium og magnesium er de viktigste byggesteinene for å bygge opp og vedlikeholde skjelettet, ben og sunne tenner.

Her er enkle grep du kan gjøre for å styrke skjelettet

Hold deg fysisk aktiv! Fysisk aktivitet er med på å forebygge benmassetapet. Velg trening som belaster skjelettet for å styrke det, for eksempel løping og trening med hopp. Har du imidlertid problemer med knær eller hofter, er styrketrening det mest skånsomme alternativet.

Spis deg til et sterkt skjelett

Kalsium utgjør nesten 2 % av kroppsvekten, og er dermed det mineralet kroppen inneholder mest av. Nesten 99 % av kalsium i kroppen er bundet til bein og skjelettet. Den siste prosenten av kalsium har mange viktige funksjoner i resten av kroppen. Får man for lite kalsium i seg, sørger hormonene for å ta kalsium fra skjelettet for å dekke behovet. Derfor er kalsiumrikt kosthold svært viktig for å opprettholde beinhelse. Spis magre meieriprodukter, grønne bladgrønnsaker, som for eksempel brokkoli og spinat, samt belgfrukter, nøtter og frø.

Vær ute i dagslyset

Når du er ute i solen, produseres det vitamin D i kroppen. Vitamin D er nødvendig for at kalsium skal kunne tas opp fra tarmen og bygges inn i skjelettet. Ifølge forskning.no vil de fleste solkremer i stor grad hindre produksjon av vitamin D, og det er derfor viktig å spise nok matvarer som inneholder vitaminet. Gode kilder til vitamin D er fet fisk, fiskerogn og lever.

Enkelte trenger mer vitamin D

Helsedirektoratet anbefaler at eldre personer som er lite ute i dagslys bør ta tilskudd av vitamin D.

Unngå røyking og høyt inntak av alkohol. Røyking fører til raskere nedbrytning av benvevet. Også alkohol kan ha en negativ virkning.

Vurder du kosttilskudd for å ta vare på skjellettet?

Kosttilskuddet Cal-Mag inneholder kalsium, magnesium og vitamin D. Ingrediensene har positiv effekt på skjelettet, tennene og musklene.

Hvordan virker Cal-Mag?

Kalsium, magnesium og vitamin D bidrar til å opprettholde et normalt skjelett. Vitamin D er nødvendig for at kroppen skal kunne absorbere kalsium og bruke det som byggesteiner i skjelettet. Magnesium og vitamin D bidrar til å opprettholde en normal muskelfunksjon. Magnesium er nødvendig blant annet for å få musklene til å trekke seg sammen, og tilstrekkelig tilførsel av magnesium er derfor viktig for å ta vare på musklene.

Hvor mange Cal-Mag-tabletter skal man ta?

Den anbefalte dosen er 2 tabletter daglig. Tablettene bør helst tas sammen med et måltid.

Kan jeg ta Cal-Mag sammen med andre kosttilskudd fra VitaeLab?

Cal-Mag kan absolutt kombineres med andre kosttilskudd fra VitaeLab, ettersom disse kosttilskuddene ikke inneholder kalsium og magnesium. Sjekk mengde av D-vitamin når du tar flere produkter. Myndighetene anbefaler 10 μg/dag for voksne og 20 μg/dag for eldre, mens tillatt mengde i kosttilskudd er maksimalt 80 μg/dag for voksne.

En pakke med Cal-Mag

Cal-Mag

  • Med kalsium, magnesium og vitamin D
  • Ta vare på skjelettet
  • Godt for muskelfunksjonen

Nå kun 149,00 299,00

Cal-Mag inneholder ingredienser med positiv effekt:

Benbygning: Kalsium, magnesium og vitamin D birdrar til å opprettholde normal benbygning. Muskler: Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

Nå kun