Faktasider

VP_VP_ALL_1200x600_vitamin-e_0818.jpg

Vitamin E

Vitamin E er akkurat som vitamin C, et av vitaminene som også fungerer som en antioksidant og bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Vitamin E er en antioksidant som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Antioksidanter er forbindelser som nøytraliserer reaktive oksygenforbindelser, biprodukter som blant annet produseres når kroppen forbrenner oksygen. Vitamin E utfører sin antioksidantfunksjon i kroppen i samspill med andre antioksidanter som blant annet vitamin C. Vitamin C bidrar til å gjenoppbygge den reduserte formen av vitamin E.

Vitamin E blir lagret i kroppen

Det finnes i dag 13 livsnødvendige vitaminer som er kjent. Vitaminet er et fettløselig vitamin slik som vitamin D. Vitaminet forener seg med fett, og blir opptatt via tarmen til blodet. Over halvparten av det vi spiser av vitaminet blir tatt opp i kroppen hos friske mennesker. Kroppen vår lagrer omtrent 1 g av vitaminet. Det meste lagres i fettvev, men også i overflaten til cellene våre og i fettmolekyler i blodet. Lever, lunger, muskler, hjertet og binyrene inneholder mye av vitamin E. Den naturlige formen av vitaminet er mest aktiv.

Det finnes 8 ulike former som kan deles i to klasser:

  • tokoferoler
  • tokotrienoler

Naturlig vitamin E i form av alfa-tokoferol har dobbelt så høy aktivitet som den syntetiske varianten.

Vitamin E i kosten

I liket med de fleste antioksidanter, finner man vitamin E i mange fargerike frukt og grønnsaker, for eksempel rød paprika, grønne bladgrønnsaker og tørkede aprikoser. Andre rike kilder til  vitaminet er vegetabilske oljer, helkorn, hvetekim og kli, myk plantemargarin, nøtter og frø. 

Hindrer harskning

Alt på 1940-tallet ble det oppdaget at vitamin E kan beskytte umettede fettsyrer mot oksidasjon. Vitaminet kan tilsettes matvarer som for eksempel fiskeoljer for å holde de ferske og hindre harskning.

Bestill
  • En løsning for muskler og ledd

VitaePro

  • VitaePro - for et aktivt liv i bevegelse
  • Ingredienser for muskler og ledd
  • Få gratis kollagentilskudd i gave

Nå kun 164,00 328,00

VitaePro inneholder ingredienser med dokumentert effekt:
LEDD:
Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable. MUSKLER: Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon. IMMUNSYSTEM: Selen samt vitamin B12, C og D bidrar til immunsystemets normale funksjon. HJERTE: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Gunstig virkning på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn). BLODOMLØP: Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoff er i blodet mot oksidativt stress. Gunstig virkning oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje. BESKYTTER CELLENE: Antioksidantene selen og vitamin C og E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. ENERGINIVÅ: Vitamin B12 og C bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Nå kun