Faktasider

VL_VL_ALL_1200x600_1907_Facts_D_Vitamin_Sunbathing.jpg

Vitamin D

Vitamin D er et essensielt vitamin for en god helse året rundt, men ifølge Helsedirektoratet har store deler av befolkningen for lave nivåer av vitaminet.

Et vitamin med mange roller

Mennesket består av mye kalsium, og det er den viktigste byggesteinen i skjelettet gjennom hele livet. Vitamin D bidrar til normalt opptak og utnyttelse av kalsium, som igjen er viktig for å bidra til å opprettholde normal beinbygning og sunne tenner. Et tilstrekkelig inntak av vitaminet bidrar til normale kalsiumnivåer i blodet, samt opptak av det viktige mineralet fosfor. I tillegg bidrar også vitaminet til en normal muskelfunksjon, og er derfor viktig for velfungerende muskler gjennom hele livet.

Ikke nok sol i nord

Når kroppen utsettes for sollys, kan den selv produsere vitamin D. Men spesielt her oppe i nord, hvor det til tider er lite sollys, vil produksjonen av vitaminet i kroppen være lavere.

Mennesker med sterkt pigmentert hud har vanskeligheter med å produsere nok vitamin D. Årsaken er at pigment, melanin på fagspråket, konkurrerer med produksjonen av vitaminet. Derfor er det vanskeligere for de med mørkere pigmenter å produsere nok av dette viktige vitaminet.

Fettløselige vitaminer som vitamin D, blir lagret i leveren, slik at det finnes et reservelager for kroppen. Dersom det oppstår vitaminmangel, kan disse så skilles ut i blodet.

Det er mange som ikke får i seg nok av solskinnsvitaminet

Helsedirektoratet anbefaler at spesielt eldre personer bør få tilskudd av vitamin D. Årsaken er at eldre sin produksjon av vitaminet ofte blir dårligere med alderen fordi matinntak og aktiviteter utendørs blir redusert.

Gode matkilder til solskinsvitaminet er fet fisk, fiskeolje, eggeplommer og smør. Dog, finnes det få kilder som er svært rike på vitaminet, derfor er det ofte vanlig at man ikke får i seg nok av vitaminet.

Valg av kosttilskudd med D3

Forskning viser at vitamin D3 er mer effektivt enn vitamin D2 når det kommer til å høyne verdien av solskinnsvitaminet i kroppen. Derfor kan det være lurt å velge et kosttilskudd med vitamin D3 dersom du skal supplere din diett med et kosttilskudd.

Prøv VitaePro i dag og sørg for at kroppen din får tilstrekkelig med vitamin D - som er bra for musklene!

Bestill
  • En løsning for muskler og ledd

VitaePro

  • VitaePro - for et aktivt liv i bevegelse
  • Ingredienser for muskler og ledd
  • Få gratis kollagentilskudd i gave

Nå kun 164,00 328,00

VitaePro inneholder ingredienser med dokumentert effekt:
LEDD:
Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable. MUSKLER: Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon. IMMUNSYSTEM: Selen samt vitamin B12, C og D bidrar til immunsystemets normale funksjon. HJERTE: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Gunstig virkning på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn). BLODOMLØP: Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoff er i blodet mot oksidativt stress. Gunstig virkning oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje. BESKYTTER CELLENE: Antioksidantene selen og vitamin C og E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. ENERGINIVÅ: Vitamin B12 og C bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Nå kun