Faktasider

VL_VL_ALL_1200x600_1907_Facts_B6_Vitamin_and_Protein.jpg

Proteiner

Proteiner er viktige byggesteiner i kroppen vår. Proteiner bidrar til å opprettholde muskelmasse samt vekst av muskelmasse.

Proteiner brukes i mange viktige prosesser i kroppen vår. I tillegg kan de sammen med karbohydrater være en energikilde.

Proteiner og trening

Vi trenger protein for å bygge opp og å opprettholde kroppens muskelmasse. Overskuddet av proteiner vi får fra maten kan brukes til å danne energi eller omdannes til fett og lagres i kroppen.

Når du trener er det viktig at du får i deg nok proteiner. Karbohydrater vil gi deg rask energi, og kan kombineres med proteiner som en spesielt viktig energikilde ved styrke og utholdenhetstrening.

Proteinbehov

Helsedirektoratet anbefaler en kost som inneholder omtrent 0,8 g protein per kilo kroppsvekt for å dekke det daglige behovet. Det tilsvarer omtrent 10-20 prosent av energiinntaket. En voksen mann bør derfor få i seg ca 60 g proteiner om dagen. Trener du mye bør du øke dette.

Melk, fisk og kjøtt er eksempler på proteinrik mat, men også vegetabilsk kost som korn, bønner og nøtter gir godt tilskudd av proteiner.

Proteinene er satt sammen av aminosyrer

Proteinene er bygget opp ved hjelp av mange ulike aminosyrer. I naturen finnes over hundre forskjellige aminosyrer av hvilke omtrent 20 er vanlige i dyreorganismer. Noen av disse byggesteinene kan kroppen lage selv, mens de essensielle er vi avhengige av å få tilført gjennom kosten.

En pakke med kosttilskuddet OmegaPro
OmegaPro
OmegaPro - med miljøvennlig omega 3, samt vitamin D og E.
259,00
En pakke med kosttilskuddet VitaePro
VitaePro
Med en rekke ingredienser som er bra for flere viktige funksjoner i kroppen.
179,00 358,00
En pakke med kosttilskuddet Collagen Duo
Collagen Duo
Kosttilskudd med kollagen, vitamin C og selen.
0,00 249,00

Nå kun