Faktasider

VL_article_Ananas_1200x600-min_v2.jpg

Mangan

Mangan er et essensielt sporstoff for kroppen vår, som har flere forskjellige funksjoner i kroppen.

Den totale konsentrasjonen av mangan i den voksne kroppen er beregnet til å være 10–20 mg, og det er mest av sporstoffet i bein, lever, bukspyttkjertel og nyrer.

Kroppen vår er ikke i stand til å danne mangan av seg selv, så det må hovedsakelig tas opp gjennom mat. Mangan får vi fra matvarer som fullkorn, nøtter og bladgrønnsaker. Eksempelvis har ananas et høyt innhold av mangan i. Te kan også være en betydelig kilde til mangan.

Jern, kalsium og fytinsyre kan redusere opptaket av mangan i kroppen.

Mangan tar vare på bindevevet vårt

Mangan tar vare på kroppens bindevev ved å bidra til normal dannelse av bindevev. Bindevev er vev som finnes mellom andre vev i hele kroppen. Ulike typer bindevev finnes i bein, ledd, muskler, sener og leddbånd. 

Bindevevet har mange oppgaver, for eksempel kan det koble sammen, strukturere, skille, styrke eller støtte annet kroppsvev. Det kobler blant annet musklene til beinene våre og gjør dermed kroppen i stand til å bevege seg.

Mangan bidrar også til å:

  • bidrar til normal energiomsetningen
  • opprettholde normale bein
  • beskytte cellene mot oksidativt stress
En pakke med kosttilskuddet VitaePro
  • Løsningen for muskler og ledd

VitaePro

  • Løsningen for muskler og ledd
  • Nå med Collagen Duo i gave
  • Prøv NYE VitaePro til -50%

Nå kun 189,00 378,00

Inneholder ingredienser med dokumentert effekt:
LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable. MUSKLER: Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon. IMMUNSYSTEM: Selen og sink, samt vitamin B12, C og D bidrar til immunsystemets normale funksjon. ENERGINIVÅ: Vitamin B12 og C bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. HJERTE: Vitamin B1 bidrar til hjertets normale funksjon. Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn). BINDEVEV: Mangan bidrar til normal dannelse av bindevev. BESKYTTER CELLENE: Antioksidantene selen og vitamin C og E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. 

Nå kun