Faktasider

VL_CF_IMG_Collagen_powder_1200x600-v2.jpg

Kollagen

Brusken er i bruk hele livet og må tåle utallige påkjenninger. Den går gjennom millioner av sykluser der den klemmes sammen og strekker seg ut igjen. Det er viktig å ta vare på brusken for å bevare bevegelige ledd!

Kollagen er en byggestein i brusk

Kollagen er et viktig protein i kroppen og en viktig byggestein i brusk, leddbånd og sener. Ca 30% av kroppen består av kollagen. Det finnes 28 typer kollagen, og de vanligste er type I og II. Kollagen av type I er en viktig komponent i huden, og type II er hovedkomponenten i brusken.

Brusk - kroppens støtdemper

Hvis vi sammenligner kroppen med en bil, kan vi kalle brusken for støtdemperne i bilen. Riktig sammensatt brusk er både elastisk og slitesterk, og gir effektiv støtdemping ved bevegelse. Styrken i støtdempere kommer fra kollagenfibre som er tvunnet sammen som tråder i et tau.

VL_CF_IMG_Collagen-knee_1200x600.jpg

Tåler hard påkjenning

Brusken er i bruk hele livet og må tåle utallige påkjenninger. Brusken går gjennom millioner av sykluser der den klemmes sammen og strekker seg ut igjen. Brusken inneholder ikke blodkar og får næring fra leddvæsken som presses ut under bevegelser. Bevegelse er derfor viktig for å skape sirkulasjon og for å ernære cellene i leddbrusken. 

Collagen Duo pakke

Collagen Duo

  • Prøv Collagen Duo i dag til -50% første pakke
  • Kosttilskudd med udenaturert kollagen av type II
  • Inneholder også antioksidantene vitamin C og selen

Nå kun 124,00 249,00

Collagen Duo er et kosttilskudd som inneholder udenaturert kollagen av type II, vitamin C og antioksidanten selen. Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for bruskens normale funksjon. Selen er en antioksidant som beskytter cellene mot oksidativt stress.

Nå kun