Marianne_rydder_i_hagen_vitaepro_1200x600-min (1).jpg

Skap din egen oase med Mariannes hagetips

Samtidig som Marianne dyrker sine planter, dyrker hun også sin egen indre glede og velvære. Hagen hennes er ikke bare en visuell glede, men også en kilde til fysisk aktivitet og mental velvære. Les videre for et knippe gode hagetips fra Marianne.

For Marianne er hagearbeid mer enn bare fysisk arbeid; "Det er godt for kropp og sjel," insisterer hun. "Jeg ser ikke på det som arbeid, men som en fornøyelse." Hun oppfordrer andre til å ta tak i sin egen helse på samme måte. 

Mariannes fem gode hagetips for vårstart

  • Bedene må få en ‘oppussing’ om våren. Jeg luker vekk mose og ugress, og sørger for at det kommer luft ned i jorden, slik at tulipanene og margerittene kan kose seg mens de vokser. Jeg avslutter med et lag ny jord og næring på toppen. Da blir det så pent og mestringsfølelsen blomstrer sammen med plantene. 
  • Start tidlig med blomster som tåler litt frost – det gir meg den gode sommerfølelsen. Påskeliljer, ranunkler og stemorsblomster i mange vakre farger gjør susen i krukkene mine. 
  • Hvert år kjøper jeg en ny busk tidlig på året som jeg setter i næringsrik jord. Da har jeg glede av den hele sommeren og den får tid til å feste seg før vinteren. I år er det Forsythia sin tur. Den er et grytidlig og gult vårtegn. 
  • For hageentusiaster som setter pris på høye og fylte planter, er tomatplanter et fantastisk valg. Selv begynte jeg å plante tomatfrø allerede i februar, og det har vært en glede å følge med på deres vekst og utvikling. For å gi dem en ekstra “boost”, pleier jeg å tilføre litt plantenæring. Disse små frøene har utviklet seg til frodige planter som strekker seg over 2 meter i løpet av bare noen måneder. 
  • Hagearbeid er ikke bare en måte å dyrke planter på, det er også en flott måte å få litt mosjon på. Jeg føler at de fysiske bevegelsene er viktige for mine muskler og ledd, og den mentale gleden av å holde på i hagen gir meg tilfredshet og selvtillit.

Det er bare å komme seg ut i hagen og oppleve den gode vårfølelsen. "Med VitaePro har jeg overskudd og kan kose meg i hagen min," avslutter Marianne. 

Nå kun