VL_ALL_1200x600_Gjør_treningen_til_en_del_av_hverdagen_med_Hanna_Maria_Seppälä_Vitaelab.jpg

Gjør treningen til en del av hverdagen din

Det er aldri for sent å begynne med trening eller å lære seg noe nytt. Det spiller egentlig ingen rolle når du begynner å trene.

Du kan alltid forbedre din helse og fysiske status ved å bevege mer på deg. Og husk: All aktivitet teller! Litt aktivitet er bedre enn ingen aktivitet.

Slik finner du motivasjon i hverdagen til å trene

I en travel hverdag kan det være vanskelig å finne tid og motivasjon til å gå til treningssenteret eller bare det å komme seg ut av døra. Og dørstokkmila er ofte enda lengre når det er mørkt og surt ute, da kos i sofaen er mer lokkende. Nedenfor kommer noen tips for deg som ønsker å gjøre fysisk aktivitet til en naturlig del av hverdagen din.

  • Det er aldri for sent å begynne eller å lære seg noe nytt. Det spiller egentlig ingen rolle når du begynner å trene. Du kan alltid forbedre din helse og fysiske status ved å røre mer på deg. Det handler bare om å tilpasse aktiviteten til din egen yteevne. Uansett hvilken alder du er i, kommer aktiviteten til å ha positiv effekt når du begynner å røre på deg. Og husk: Litt aktivitet er bedre enn ingen aktivitet!
  • Velg en aktivitet som du liker, eller noe nytt du har lyst til å prøve. Det er ikke så nøye hva det er, bare du har lyst til å utføre det. Prøv gjerne forskjellige aktiviteter. Meld deg for eksempel på svømmekurs, fekting eller Yoga?
  • Start forsiktig og sett små mål underveis. Du kan for eksempel begynne med å gå en distanse før du løper den. Eller begynne med å løpe en kort distanse og løp lenger etter hvert som du føler for det.
  • Bare gjør det! Det er ikke alltid så morsomt å komme i gang, men du kommer ikke til å angre på at du trente eller gikk en tur. Ikke tenk, bare ta på deg tøy og kom deg ut.
  • Sett av tid til å røre på deg, også i kalenderen. Ha gjerne faste aktivitetsdager eller rutiner, som å gå til jobben eller at du alltid bruker trappen. Pakk treningstøyet kvelden i forveien. Bruk alltid et par dager til en eller annen form for fysisk aktivitet på hver eneste ferie. Alt blir lettere med gode vaner.
  • Finn en aktivitetsvenn. Vær aktiv sammen med noen og fortell andre om aktivitetsplanene dine. Det er sosialt og bidrar til at du gjennomfører det du hadde tenkt.
  • Hverdagsmosjon! Å gå til og fra jobben, bruke trappene eller gå en tur i lunsjpausen gir frisk luft i lungene og bedre fysikk. Til tross for den beskjedne innsatsen kan mange av ulempene med en stillesittende livsstil motarbeides.
  • Oppdag at det kan være flere ting som motiverer deg. Økt selvfølelse når du klarer en øvelse eller når du når et mål du har satt deg. Bedre humør. Den deilige følelsen etter en lang spasertur. Mer overskuddsenergi. Sterkere kropp. Økt mental kapasitet. Listen er lang, og det kan godt hende at du finner enda flere grunner til å fortsette.

Nå kun