
ImmunoPlus
- Norskutviklet kosttilskudd med Norsk betaglukan™ (NBG®) og daglig dose selen, vitamin C og D.
- Selen, samt vitamin C og D bidrar til å opprettholde et normalt immunsystem.
- ImmunoPlus har leveringsintervall på 6 uker.
Nå kun 174,00 349,00
ImmunoPlus
ImmunoPlus inneholder Norsk betaglukan (NBG®), selen, vitamin C og D.
Immunsystemet
Kosttilskuddet ImmunoPlus inneholder mineralet selen og vitaminene C og D som bidrar til å opprettholde et normalt immunsystem.
Dessuten inneholder ImmunoPlus Norsk betaglukan ( NBG®) som er et rent naturprodukt utvunnet fra renset bakegjær.
Beskytter mot oksidativt stress
Når immunsystemet jobber ekstra hardt, produseres økte mengder reaktive oksygenforbindelser som kan øke stresset i cellene. Antioksidantene selen og vitamin C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.
Norsk betaglukan
Betaglukanet som finnes i bakegjær kan isoleres fra gjærcellen ved hjelp av spesielle renseteknikker. Det var norske forskere ved Universitetet i Tromsø som først fant ut hvordan dette skulle gjøres, og på 1980-tallet hadde de utviklet betaglukanproduktet vi i dag kjenner som «norsk betaglukan». Norsk betaglukan har dokumentert kvalitet og er godkjent som Novel Food.
Prøv ImmunoPlus i dag
Nå kan du bestille et abonnement på ImmunoPlus (ordinær pris 349 kr + 49 kr i porto). Pakken inneholder 44 kapsler for 6 ukers bruk. Det er ingen binding- eller oppsigelsestid på abonnementet, og du får bestillingen sendt rett hjem til din postkasse. 14 dagers returrett iht. angrerettloven.
-
Betaglukaner
Betaglukaner er karbohydrater bestående av lange kjeder av glukosemolekyler som er hektet sammen på en slik måte at de ikke brytes ned av fordøyelsessystemet. Betaglukaner finnes en rekke steder i naturen, for eksempel i trær og i planter, i alger og i hattsopp, og også i ulike typer gjærsopp og bakterier.
Det finns mange ulike betaglukaner
Betaglukaner er en viktig del av oppbygningen og strukturen til organismer i plante- og soppriket. Et betaglukan fra én type organisme er likevel ikke likedant som et betaglukan fra en annen. Dette skyldes at glukosemolekylene er satt sammen på veldig forskjellig måte i de ulike organismene; i noen danner de lange, lineære kjeder, mens i andre er de hektet sammen i mer komplekse, forgrenede strukturer.
Betaglukan fra bakegjær
Betaglukanet vi finner i bakegjær (Saccharomyces cerevisiae) er et såkalt beta-1,3/1,6-glukan. Det er et ganske stort og grenet molekyl og en viktig bestanddel i celleveggen til gjærcellen. Oppbygningen til dette betaglukanet er veldig lik oppbygningen til betaglukanene som finnes i andre gjærsorter og i bakterier som er skadelige for dyr.
Gjennom evolusjonen har derfor immunforsvaret hos dyr lært seg å kjenne igjen dette molekylet og å tolke det som et signal på infeksjonsfare ─ selv om molekylet i seg selv er helt harmløst. Resultatet er at immunforsvaret øker beredskapen, slik at det står bedre rustet til å bekjempe eventuelle inntrengere.
Norsk betaglukan
Betaglukanet som finnes i bakegjær kan isoleres fra gjærcellen ved hjelp av spesielle renseteknikker. Det var norske forskere ved Universitetet i Tromsø som først fant ut hvordan dette skulle gjøres, og på 1980-tallet hadde de utviklet betaglukanproduktet vi i dag kjenner som «norsk betaglukan» (NBG).
Stoffet ble først tatt i bruk i fiskefôr for å heve infeksjonsmotstanden hos oppdrettsfisk, og etter hvert også i fôr til andre oppdrettsdyr (gris og fjørfe) og til sports- og kjæledyr (hest og hund). Det er en raffinert utgave av dette betaglukanproduktet som i dag brukes i kosttilskudd for mennesker, og som er godkjent av det europeiske mattrygghetsorganet (EFSA) under den såkalte «Novel Food»-reguleringen.
-
Spørsmål og svar
-
Ingredienser