ImmunoPlus

  • Norskutviklet kosttilskudd med Norsk betaglukan™ (NBG®) og daglig dose selen, vitamin C og D.
  • Selen, samt vitamin C og D bidrar til å opprettholde et normalt immunsystem.
  • ImmunoPlus har leveringsintervall på 6 uker.

Bestill ImmunoPlus i dag!

Nå kun 259,00

ImmunoPlus

ImmunoPlus inneholder Norsk betaglukan (NBG®), selen, vitamin C og D.

Immunsystemet

Kosttilskuddet ImmunoPlus inneholder mineralet selen og vitaminene C og D som bidrar til å opprettholde et normalt immunsystem.

Dessuten inneholder ImmunoPlus Norsk betaglukan ( NBG®) som er et rent naturprodukt utvunnet fra renset bakegjær.

Beskytter mot oksidativt stress

Når immunsystemet jobber ekstra hardt, produseres økte mengder reaktive oksygenforbindelser som kan øke stresset i cellene. Antioksidantene selen og vitamin C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Norsk betaglukan

Betaglukanet som finnes i bakegjær kan isoleres fra gjærcellen ved hjelp av spesielle renseteknikker. Det var norske forskere ved Universitetet i Tromsø som først fant ut hvordan dette skulle gjøres, og på 1980-tallet hadde de utviklet betaglukanproduktet vi i dag kjenner som «norsk betaglukan». Norsk betaglukan har dokumentert kvalitet og er godkjent som Novel Food.

En forsendelse med ImmunoPlus inneholder 44 kapsler tilsvarende 6 ukers forbruk. Det er ingen binding- eller oppsigelsestid på abonnementet, og du får bestillingen sendt rett hjem til din postkasse.

 

  • Betaglukaner

    Betaglukaner er karbohydrater bestående av lange kjeder av glukosemolekyler som er hektet sammen på en slik måte at de ikke brytes ned av fordøyelsessystemet. Betaglukaner finnes en rekke steder i naturen, for eksempel i trær og i planter, i alger og i hattsopp, og også i ulike typer gjærsopp og bakterier.

    Det finns mange ulike betaglukaner

    Betaglukaner er en viktig del av oppbygningen og strukturen til organismer i plante- og soppriket. Et betaglukan fra én type organisme er likevel ikke likedant som et betaglukan fra en annen. Dette skyldes at glukosemolekylene er satt sammen på veldig forskjellig måte i de ulike organismene; i noen danner de lange, lineære kjeder, mens i andre er de hektet sammen i mer komplekse, forgrenede strukturer.

    Betaglukan fra bakegjær

    Betaglukanet vi finner i bakegjær (Saccharomyces cerevisiae) er et såkalt beta-1,3/1,6-glukan. Det er et ganske stort og grenet molekyl og en viktig bestanddel i celleveggen til gjærcellen. Oppbygningen til dette betaglukanet er veldig lik oppbygningen til betaglukanene som finnes i andre gjærsorter og i bakterier som er skadelige for dyr.

    Gjennom evolusjonen har derfor immunforsvaret hos dyr lært seg å kjenne igjen dette molekylet og å tolke det som et signal på infeksjonsfare ─ selv om molekylet i seg selv er helt harmløst. Resultatet er at immunforsvaret øker beredskapen, slik at det står bedre rustet til å bekjempe eventuelle inntrengere.

    Norsk betaglukan

    Betaglukanet som finnes i bakegjær kan isoleres fra gjærcellen ved hjelp av spesielle renseteknikker. Det var norske forskere ved Universitetet i Tromsø som først fant ut hvordan dette skulle gjøres, og på 1980-tallet hadde de utviklet betaglukanproduktet vi i dag kjenner som «norsk betaglukan» (NBG).

    Stoffet ble først tatt i bruk i fiskefôr for å heve infeksjonsmotstanden hos oppdrettsfisk, og etter hvert også i fôr til andre oppdrettsdyr (gris og fjørfe) og til sports- og kjæledyr (hest og hund). Det er en raffinert utgave av dette betaglukanproduktet som i dag brukes i kosttilskudd for mennesker, og som er godkjent av det europeiske mattrygghetsorganet (EFSA) under den såkalte «Novel Food»-reguleringen.

     

  • Spørsmål og svar

  • Ingredienser

Nå kun