1200x600-Thomas-Uhrskov-vitaepro.png

Kosttilskudd og trening

Visste du at kosttilskudd kan være bra i kombinasjon med trening? Her kan du lese mer om hvorfor det kan være en god kombinasjon.

Ekstra belastning på leddene

Trening påfører ekstra belastning på leddene, noen ganger opp til fem eller seks ganger mer enn din kroppsvekt. Ankler, knær, hofter, albuer og skuldre har alle svært ulike funksjoner, men fungerer på lignende måte. Hvert ledd har et slags støtdempende bindevev ved endene av benet som kalles brusk. Den viktigste oppgaven til brusken er å motstå trykk, som for eksempel oppstår når vi løper.

VitaePro inneholder vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse som har betydning for bruskens normale funksjon. Planteekstraktet Boswellia serrata i VitaePro bidrar til å holde leddene komfortable. Denne ingrediensen har tradisjonelt blitt brukt for leddenes velvære i hundrevis av år. 

Økt behov for antioksidanter

Når kroppen forbrenner oksygen dannes det avfallsstoffer i blodet. Når du trener, forbrenner du mer oksygen, og mengden av avfallsstoffer øker. Disse stoffene må holdes i sjakk av et forsvarssystem som består av antioksidanter. Antioksidantene nøytraliserer skadelige forbindelser og reparerer skadene som avfallsstoffene påfører cellene i kroppen. Derfor er det viktig å ha nok antioksidanter i kroppen under og etter intens fysisk aktivitet.

Antall frie radikaler i bloder øker når du driver med hard styrketrening eller kondisjonstrening som krever høyt oksygenopptak over lengre tid. Idretter som langdistanseløping, fotball, sykling eller langrenn øker forbrenningen og dermed også produksjonen av frie radikaler, og behovet for antioksidanter øker. Antioksidanter forbrukes når de kjemper mot frie radikaler, derfor er det viktig med jevnlig påfyll.

Som med alt annet i livet bør man unngå overdrevent inntak, men få i seg nok av antioksidanter. VitaePro inneholder flere ulike antioksidanter - alle med sin spesielle nytte for kroppen. 

Immunsystemet jobber intensivt under harde treningsøkter 

Fysisk aktivitet er et veldokumentert virkemiddel for bedre helse. Intensive treningsøkter derimot kan sette immunsystemet under press. 

Når du spiser VitaePro, får du i deg flere effektive virkestoffer med gunstig effekt for immunsystemet.

Disse virkestoffene bidrar til immunsystemets normale funksjon:

  • selen
  • vitamin C
  • vitamin D
  • vitamin B12

Jevn påfyll av vitamin D er viktig for musklene

VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon. Mengden vitamin D i VitaePro er tilpasset de siste nordiske anbefalingene for daglig inntak.

Omega 3 for hjertet

En av kroppens viktigste muskler er hjertet. Et sunt hjerte kan best ivaretas ved forebyggende tiltak som aktiv livstil og et godt kosthold. Ved å få i deg omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar du til å opprettholde en normal hjertefunksjon. Positiv effekten på normal hjertefunksjon oppnås med 250 mg EPA og DHA per dag, noe som tilsvarer 2 kapsler VitaePro. 

Nå kun