vitaepro_sunnere-ingefaerkjeks_1200x600.jpg

Sunnere ingefærkjeks

Hva med å prøve en annen variant enn peppekaker i år? Her finner du vår oppskrift på sunnere ingefærkjeks - perfekt for julekos!

Ingefærkjeks med kokossukker

Disse må du bare prøve! Ingefærkjeksene er laget med kokossukker som er et sunnere alternativ til pepperkaker på kakefatet. Kokossukker har en lavere glykemisk indeks enn vanlig sukker. Det vil si at du unngår store svingninger i blodsukkeret når du spiser kokossukker i motsetning til vanlig hvitt sukker. Kokossukker finnes i helsekostbutikker.

Ingredienser til kjeksene:
- 250 g mandelmel
- 100 g kokossukker
- 1 ss chiafrø
- 3 ss vann
- 2 ss lønnesirup
- 1 ss kanel
- 1 knivspiss vaniljepulver
- 2 ss malt ingefær

Slik tilbreder du kjeksene:

Bland chiafrøene og vannet sammen, og la det stå i ti minutter. Bland alle de øvrige ingredienser sammen. Deigen skal være litt klissete, tilsett litt vann hvis deigen smuldrer.

Forvarm ovnen til 160 grader. Rull deigen ut i ca. en 0,5 cm tykkelse, stikk ut forskjellige former og bak i 10-15 minutter. Avkjøl før servering. Ingefærkjeks oppbevares i tett kakeboks og holder seg godt lenge.