VL_IMG_1200x600_NO_HomeOffice.jpg

7 tips til å få hjemmekontor til å fungere!

Gjennomtenkt innredning er viktig for å få hjemmekontor til å fungere bra for deg og din kropp. Bruk litt tid på kjenne hvordan din kropp har det og ta noen grep for å forebygge risikoen for muskelspenninger og belastningskader. Her er våre beste tips!

  1. Dedikert plass. Det beste er å ha en egen sone som fungerer kun som arbeidssted med tilpasset utstyr.
  2. Sørg for riktig belysning. Dårlig lys får deg til å sitte anstrengt og kan blant annet føre til spenninger i nakke og skuldre. Pass på å ha lyset fra venstre side om du er høyre-hendt for å unngå skygger når du skriver.
  3. Riktig skjermstilling. Plasser dataskjermen slik at du unngår reflekser i den. Plasser skjermen på armlengdes avstand på en høyde som gir en behagelig hodestilling. Prøv å heve skjermen slik at øynene er parallelle med den øvre kanten på skjermen. Har du ikke en ekstern skjerm, kan du heve den bærbare ved for eksempel å plassere den på noen bøker. Da får du den opp i øyehøyde slik at du slipper å bøye hodet og pådra deg belastningsskader i nakken.
  4. Unngå høye skuldre. Noe av det viktigste du bør passe på, er at du sitter med senkede, avslappede skuldre. For å få det til bør arbeidsbordet være 2-3 cm høyere enn albuen din når du har armen i 90º vinkel. Det er fint å ha ryggstøtten slik at du får god støtte i korsryggen.
  5. Plasser musen og tastaturet slik at du kan hvile underarmene på bordet. Unngå vridninger i håndleddet. Lær deg hurtigtaster på tastaturet og bruk det fremfor musen.  
  6. Ta aktive pauser! En stor utfordring med hjemmekontor er ensidige belastninger og inaktivitet. Strekk og tøy kroppen slik at du får blodsirkulasjonen i gang. Bryt opp dagen med korte pauser, reis deg opp og gå rundt i rommet når du snakker i telefonen eller gjør noen strekkøvelser.
  7. Frisk luft og bevegelse kan både redusere stress, øke energinivået og bidra til bedre søvn - viktige faktorer for en god helse og livskvalitet. Hva med å legge inn telefonmøter når du går en tur i nærområde?

Nå kun