VL_ALL_1200x600_Hjernen_kan_sammenlignes_med_en_muskel_VitaeLab.jpg

Hjernetrim

Hjernen kan sammenlignes med en muskel. Jo mer hjernen trenes, jo bedre fungerer den. Når vi lærer oss nye ting, dannes det nye kontakter mellom nervecellene i hjernen, i tillegg til at de kontaktpunktene vi har fra før styrkes.

Hjernetrim

Hjernen kan sammenlignes med en muskel. Jo mer hjernen trenes, jo bedre fungerer den. Når vi lærer oss nye ting, dannes det nye kontakter mellom nervecellene i hjernen, i tillegg til at de kontaktpunktene vi har fra før styrkes. Hjernen vår blir mer robust av å ha flere nervecelleforbindelser. Den har rett og slett godt av å bli brukt, sier hjerneforsker Kaja Nordengen i boka Hjernetrening.

– Prøv å gjøre noe nytt hver dag! Bryt vaner, utforsk nye måter å løse hverdagens gjøremål på! Det er sunt å ha en livsstil der man stadig møter nye utfordringer, sier hun.

Kryssord, sudoku og grublenøtter av alle slag er ypperlig hjernetrim. Gjør det til en vane å utfordre «de små grå» med varierte oppgaver så ofte du kan! Prøv nå!

Hvilket tall skal stå i den fjerde trekanten?


VL_1200x600_Hjernetrim_Vitaelab.jpg

  • Hjernetrim

    Kryssord, sudoku og grublenøtter av alle slag er ypperlig hjernetrim. Gjør det til en vane å utfordre «de små grå» med varierte oppgaver så ofte du kan! Her finner du løsningen. 

  • Løsning

    Det øvrige tallet minus tallet til venstre ganger tallet til høyre er lik tallet i midten av trekanten.

Nå kun