kjoeleskapsgroet-vitaelab-1200x600.jpg

Proteinrik kjøleskapsgrøt

Grøt til frokost er den perfekte måten å starte dagen på. Har du dårlig tid på morgenen? Prøv kjøleskapsgrøt som lager seg selv!

Bland ingrediensene sammen før du legger deg, la det stå over natten og nyt. Denne varianten inneholder også cottage cheese som er mager og svært proteinrik, noe som gjør grøten til et godt alternativ før eller etter trening.

Cottage cheese er en ferskost som inneholder mye protein og lite fett. Melk inneholder også proteiner av god kvalitet. Melk inneholder kalsium og fosfor som er viktige byggeklosser i skjelettet, samt jod og B-vitaminene som er viktige i kroppens forbrenning.

Hvor mye proteiner trenger vi?

Når vi trener brytes musklene ned, og proteiner gir musklene byggesteiner slik at de kan bygges opp etter at vi har trent. Vi trenger tilførsel av proteiner hver dag for at musklene skal fungere. En enkel måte å regne ut hvor mye proteiner du trenger hver dag er å gange vekten din med 1,1. De som trener kan ha et høyere behov for proteiner.

Trener du? De som trener kan ha et høyere behov. Når vi trener brytes musklene ned, og proteiner gir musklene byggesteiner slik at de kan bygges opp etter at vi har trent.

Ingredienser til kjøleskapsgrøt

2 porsjoner:

  • 2 dl havregryn (lettkokt)
  • 125 g cottage cheese
  • 2 dl melk (eller syrnet melk)
  • jordbærsyltetøy og friske bær

Fremgangsmåte

Hell havregryn, cottage cheese og melk i ett glass eller en boks med lokk. Rør godt sammen. Sett glasset i kjøleskapet over natten, eller i minimum 4 timer. Rør litt i grøten før servering. Ønsker du en litt mykere grøt kan du røre inn litt ekstra cottage cheese. Topp grøtene med masse deilig frukt, bær og eventuelt litt honning.

Nå kun