VL_ALL_1200x600_VitaeLab_tipser_om_sunn_snack_av_ristede_gresskarkjerner.jpg

Ristede gresskarkjerner

Dersom du for eksempel skal skjære ut et gresskar til Halloween, ta vare på alle kjernene og lag en god og sunn snack. Det eneste du trenger er gresskarkjerner, en stekeovn, salt og eventuelt noe smakstilsetning.

Ovnsristede gresskarkjerner

Ristede gresskarkjerner er en god og sunn snack du lager selv uten noen særlige anstrengelser. De er et godt alternativ til chips og andre salte snacks fordi kjernene inneholder færre karbohydrater, ikke er friterte og dessuten inneholder sunne vitaminer og mineraler. Du kan også bruke dem som tilbehør til en suppe eller i en salat.

Du kan velge om du vil bruke smør, vegetabilsk olje eller olivenolje til å riste kjernene i, alt avhengig av hvilken smak du ønsker. Smør gir kjernene en lett og syrlig smak, men hvis du vil unngå mettet fett, kan du bruke olje i stedet. Du kan også smaksette gresskarkjernene med en rekke krydder, alt etter smak og behag. Du kan for eksempel bruke hvitløk, chili eller kanel, eller du kan lage de naturelle med bare litt salt.

Ingredienser
- 2,5 dl rensede gresskarkjerner
- 1 ss smeltet smør eller olje
- 1 ts salt
- Eventuell smaksetting

Slik gjør du:

Sett ovnen på 150 grader. Tilsett salt og eventuelt krydder i fettet. Hell opp gresskarkjernene i en stor skål og bland disse med fettet til kjernene er helt dekket. Hell deretter kjernene i et så tynt lag som mulig på en stekeplate som er dekket med bakepapir. Rist i ca. 30 minutter og rør rundt noen ganger slik at de ikke brenner seg.

Nå kun