VL_ALL_1200x600_Slik_blir_du_bedre_i_skiløypa_med_Vitaelab.jpg

Slik blir du bedre i skiløypa

Langrenn er en krevende aktivitet, vil du bruke det som trening, er det ekstra viktig å ha ferdighetene på plass. Jo bedre teknikk, desto mer effektiv trening.

Det er en utbredt myte at alle nordmenn kan gå på ski - dette stemmer ikke!

En skitur i vakre omgivelser er godt for både kropp og sjel. På en skitur får du trent alle de store muskelgruppene i kroppen din - i tillegg til hjertet. Tar du deg en tur i riktig tempo, får du en riktig god kondisjonsøkt og utholdende styrke i bein- og setemusklene. Å gå på ski er en skånsom måte å bevege seg på, også hvis du har slitasje i leddene. I tillegg er det ofte veldig bra for den psykiske helsen å være ute i hvitt og fint vinterlandskap. Her er noen tips til din neste skitur!

  • Du trenger utstyr med god kvalitet som er tilpasset deg. Det er ikke gøy å gå med ski som er for stive slik at du ikke klarer å tråkke ned ordentlig. Myke nok ski og ikke for lange staver er tipset til mosjonister.
  • Velsmurte ski gir langt større skiglede. Er du usikker på hva slags smøring du bør velge, eller hvordan det er best å påføre det, sjekk smøreguide på www.swix.no.
  • Vil du slippe å tenke på smøringen, kan du vurdere de smørefrie ski. Glem de gamle skiene med dype riller i midten, de nyeste smørefrie skiene kommer med integrerte feller i smøresonen. Skiene har godt feste på de fleste typer føre.
  • Øv deg på riktig tyngdeoverføring. Når du går vanlig diagonalgang, skal tyngden være på en ski om gangen, mens den andre foten brukes til fraspark. Legg tyngden fremover. Se video med Hildes tips om diagonalgang!
  • Ønsker du mer fokus på overkropp, så er det bare å legge inn lengre partier med staking. Når du staker med riktig teknikk, trener du magen i like stor grad som på treningsstudio. Bruk hele overkroppen og husk at fall framover er avgjørende for å få utnyttet magemusklene maksimalt. Se instruksjonsvideo med Hilde her!
  • Prøv intervalltrening. Finn ei relativt flat løype med små motbakker med jevne mellomrom. Gå rolig i flatpartiene, og legg inn intervalldragene med nær maksimal innsats opp bakkene.
  • Veksle mellom klassisk og skøyting for å utfordre ben og sete på forskjellige måter.
  • Legg inn noen armhevinger på slutten av en økt, da får du trent alle muskelgrupper.

Langrenn handler om å finne flyt og rytme, samt bevege seg mykt. Se gjerne våre instruksjonsvideoer med Hilde GP for å finpusse teknikken! Se vår skiskole med Hilde her.

Nå kun