Unni_1200x600.jpg

Slik blir du klar for høsten!

En herlig sommer med sene kvelder og late morgener er tilbakelagt. Selv om det er deilig med avslappende dager, synes mange det er godt å komme tilbake til hverdagsrutinene også. Les våre tips til hvordan du omstiller deg fra sommer til høst!

Tre gode tips for å gjøre seg klar til høsten:

  • Søvn er viktig. Ferie byr på sene kvelder som gjør at man sover lenger på morgenen og døgnrytmen blir forskjøvet. Sørg for å få døgnrytmen på plass. Start med å stå opp litt tidligere hver dag fram til du er tilbake til normalen.
  • Etter en ferie har man fått «ladet batteriene», men overskuddet varer ikke så lenge. Derfor er det viktig å komme i gang med fysisk aktivitet og riktig kosthold som gir deg styrke, humør og energi. Velg mat og drikke som gir kroppen påfyll av næring og energi. Vitamin B12 og C bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, og er verdt å inkludere i kostholdet. Vitamin C finnes i sitrusfrukter, bær og grønnsaker, mens vitamin B12 finnes hovedsakelig i animalske produkter som kjøtt, fisk, melk, ost og egg. Derfor må vegetarianere passe på å spise tilstrekkelig med B12. Husk at vitamin D blir stadig viktigere når vi går mot høsten! Dette vitaminet er nemlig nøkkelen til kroppens immunforsvar* og hjelper til med å skru det på til rett tid.
  • Det å være aktiv gir mer overskudd! Sats på en time moderat aktivitet hver dag, eller en halvtime der du får pulsen opp. Alle former for fysisk aktivitet teller, også at du går tur med hunden eller rydder i garasjen. Hagearbeid er også en ypperlig trening! Ifølge professor Klarlund ved Københavns Universitet, tilsvarer to til tre timers hagearbeid typisk en time med full gass på treningsstudioet.

* Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon.

Nå kun