VL_ALL_1200x600_Treningstips_til_deg_over_50_Blossom_Tainton_VitaePro_VitaeLab.jpg

Treningstips til deg som er over 50

Kanskje har du begynt å kjenne deg stivere, mindre bevegelig og opplever at det er vanskeligere å holde vekten. Det er likevel viktig å opprettholde aktiviteten. Nå har eventuelle barn blitt større, det verste karrièrejaget har lagt seg og du begynner endelig å få litt mer tid for deg selv.

Treningstips til deg som er over 50

I 50-årsalderen kommer kvinner i overgangsalderen, og menn begynner gradvis å redusere produksjonen av testosteron. Dette kan merkes i muskelmassen, og det blir viktigere å fokusere på styrketrening i denne alderen. Styrketrening bidrar til å bremse det aldersbestemte tapet av muskelmasse og styrker kapasiteten, slik at du kan fungere lettere i dagliglivet.

  • Sats på progressiv styrketrening. Tilpass vektmengden, antall økter og varighet av treningene til ditt nivå og fremgang. Start med din egen kroppsvekt som belastning og øk gradvis. Legg øktene til et treningssenter etter en periode med hjemmetrening.
  • Velg trening som styrker skjelettet. Østrogenproduksjonen hos kvinner minsker i overgangsalderen, noe som fører til økt risiko for benskjørhet. Det er derfor viktig å satse på trening som belaster skjelettet for å styrke det. Løping og trening med hopp er gode treningsformer hvis du ikke har problemer med knær eller hofter. Har du imidlertid problemer med knær eller hofter, er styrketrening det mest skånsomme alternativet.       
  • Bygg opp balansen! Balansen forringes også når man blir eldre. Derfor det det en god idé å legge inn balanse- og stabilitetstrening, som f.eks. balløvelser, Pilates eller lignende. Også gåturer i skog og mark kan hjelpe med dette.
  • Få opp pulsen! Kompletter gjerne med skånsom kondisjonstrening, som f.eks. svømming, sykling eller rask gange. Stavgang er en skånsom mosjonsform som dessuten er mer effektiv enn vanlige gåturer da man aktiverer en større del av kroppen.

Nå kun