VL_ALL_1200x600_Treningstips_til_deg_over_60_VitaeLab.jpg

Treningstips til deg som er over 60 eller pensjonist

Kroppens kapasitet og behov endrer seg når vi blir eldre. For å få maksimal helsegevinst er det lurt å tilpasse treningen etter alder og livssituasjon.

Treningstips til deg som er over 60 eller pensjonister

Når man slutter å jobbe og barna har flyttet ut, er det kanskje naturlig å tenke at man skal hvile. Selvsagt skal du passe på å gjøre det du vil og nyte livet. Men sørg også for å fortsette å holde deg aktiv. Muskler, bevegelighet og helse er ferskvare som må vedlikeholdes.

All aktivitet teller! Aktivitet behøver ikke bare innebære trening, men kan være alle typer hverdagsaktiviteter, f.eks. hagearbeid eller lek med barnebarna. Gjør det du kan for å øke hverdagsaktiviteten.

Gå deg glad og kom i form! Å gå seg noen turer opptil flere ganger i uken har god effekt på helsen og psyken. Gå til butikken, frisøren, tannlegen, familie eller venner fremfor å kjøre. Verdens helseorganisasjon anbefaler at vi går 10.000 skritt hver dag. En kjapp tur på 10 minutter tilsvarer ca 1200 skritt. Skaff deg en stegteller eller last ned en lignende app på mobilen - det kan definitivt være med på å gjøre hverdagstrimmen enklere og øke motivasjonen!

Fokuser på styrke og smidighet! Det er faktisk mulig å bygge opp styrke og smidighet hele livet. Har du ennå ikke kommet i gang, er det ikke for sent, men husk å lytte til kroppen og ikke ta for hardt i hvis du er utrent. Start rolig og øk suksessivt. Styrketrening er en skånsom måte å styrke muskler og skjelett. Det beste er å trene styrkeøvelser med vekter, apparat eller eventuelt bånd. Vi i VitaeLab har fine treningsgummibånd som du kan få for 5000 bonuspoeng. Kompletter gjerne med yoga, balanseøvelser eller strekkøvelser for å holde deg myk og smidig.

Velg skånsom kondisjonstrening. Stavgang og svømming er gode mosjonsformer som aktiverer hele kroppen uten å belaste knær, hofter eller ledd.

Nå kun