Mineraler

Mineraler

Mineralstoffer er en rekke uorganiske stoffer som utgjør bare en liten  del av kroppen, men er viktig for mange kroppsfunksjoner.

Kroppen består av ca 4 % mineralstoffer, og kroppen kan ikke selv produsere disse. Mineraler kan være essensielle eller ikke-essensielle. Får man ikke i seg de essensielle, kan man få fysiologiske symptomer. Mineraler er mineralstoffer man trenger mye av, slik som kaslium og magnesium, mens sporstoffer er mineralstoffer kroppen trenger mindre enn 100 mg av daglig, slik som selen og sink.

Mineraler er nyttig for kroppen

De ulike mineralene har mange ulike funksjoner i kroppen:
  • Både magnesium og kalsium er med på å styre våre bevegelser siden de begge bidrar til normal muskelfunksjon. I tillegg bidrar magnesium til nervesystemets normale funksjon, mens kalsium bidrar til normal nevrotransmisjon
  • Både sink, selen, kobber og mangan er antioksidanter som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress
  • Flere mineraler bidrar til normal energiomsetning – fosfor, mangan, magnesium, jern, jod, kalsium og kobber
  • Mineraler er byggesteiner i skjelettet og i tenner og både magnesium, kalsium, sink, fosfor og mangan bidrar til å opprettholde normale knokler, mens fosfor, kalsium og magnesium i tillegg bidrar til å opprettholde normale tenner.
  • Tilstrekkelig inntak av mineralene jern og magnesium bidrar til å redusere tretthet og utmattelse
  • Krom bidrar til å opprettholde normalt blodsukkernivå
  • Kobber bidrar til normal pigmentering av hår og hud

Mineraler i kosten

Det er viktig at man får i seg mineraler via kosten ettersom kroppen ikke kan produsere de selv. Kalsium finnes i blant annet melkeprodukter og spinat, mens grønne grønnsaker blant annet inneholder rikelig med magnesium.

Opptaket i kroppen kan variere og påvirkes både av inntak og av andre stoffer i maten. D-vitamin bidrar til normalt opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor og vil derfor også bidra til normale kalsiumnivåer i blodet. C-vitamin øker opptaket av jern.

MultiPro - med vitaminer og mineraler.

MultiPro - med vitaminer og mineraler.

MultiPro®  multitilskudd med alle B-vitaminer, C og D-vitamin samt mineralene krom, sink, selen, kobber og jod.

1/2 pris første 7 ukene!

MultiPro - med vitaminer og mineraler.

Multitilskudd med vitaminer og mineraler.

1/2 pris de første 7 ukene kr 139

Kjøp Les mer
kr 139,00 kr 69,00