Oliven_Hero_1200x600.jpg

Olivenekstrakt i VitaePro

Visste du at det finnes mange ulike antioksidanter med hver sin spesielle nytte for kroppen? Hydroksytyrosol som finnes i oliven er en antioksidant som beskytter fettstoffer i blodet mot oksidering, og er kjent for sin positive effekt på blodomløpet.

Oliven har i hundrevis av år blitt verdsatt for sine helsegevinster og bruksområder. Olivenolje er et fast innslag i nesten enhver rett i Middelhavslandene. Et gjennomsnittsforbruk av olivenolje for grekere er hele 17 liter per person per år og 11 liter for spanjolene, etterfulgt av italienerne med 9 liter per person. Og vi da? I Nord-Europa konsumerer vi under en liter god olivenolje i året.

Oliven – en vitaminbombe

Så lenge du ikke overdriver inntaket, kan oliven og olivenolje gi deg mange helsemessige fordeler. Oliven og gode olivenoljer inneholder olein- og linolensyre, antioksidanter, mangan, magnesium, fosfor, kalium samt A- og E-vitamin. I likhet med avokado og nøtter har oliven et høyt fettinnhold av den sunnere typen, nemlig enumettet fett og umettet fett. Oliven, olivenblader og som et resultat; olivenoljen, er spesielt rike på polyfenolen hydroksytyrosol som gir planten beskyttelse innefra.

Hydroksytyrosol som vi får gjennom maten beskytter fettstoffer i blodet, noe som er viktig for et godt blodomløp. Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet, EFSA, har gått gjennom omfattende forskningsrapporter og studier og konkluderte med at olivenolje polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoffer i blodet mot oksidativt stress. Positiv effekt oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje. Samme mengde med olivenolje-polyfenoler er nå lagt til i VitaePro.

Jevnt inntak er viktig 

Antioksidanter er en del av kroppens naturlige forsvar som beskytter kroppen mot frie radikaler og oksidativt stress. De nøytraliserer angriperne og reparerer skader. Noen av antioksidantene kan kroppen vår produsere på egen hånd, mens andre antioksidanter kan bare fås gjennom kostholdet.

Antioksidanter forbrukes når de kjemper mot frie radikaler, så husk at det er viktig med jevnlig påfyll. I noen perioder i livet når du er utsatt for stress, forurensning eller driver med hard trening, øker antall frie radikaler i blodet og behovet for antioksidanter øker. Å få i seg nok antioksidanter kan bidra til å styrke kroppen innenfra.

Nå kun